Unu. 1.0

‘Oamenii sunt atat de disperati sa caute viata pe alte planete incat uita sa-si traiasca viata lor.’ Asa obsinuieste sa spuna Unu.

Unu este un copil, dar asta nu se simte decat in certificatul lui de nastere si in pofta de joaca pe care o are.
Are cativa ani si ochii albastrui-verzi. Parul este destul de lung, saten. Pentru cei care traiesc pe planeta pare un om normal, dar ei nu pot vedea in sufletul lui. Atunci ar intelege ca este diferit, nu este ca toti ceilalti. Este interesant si bizar in acelasi timp ca oamenii nu pot vedea sufletele. Cu atat mai mult pe al lui Unu, care are suflet de neon. Este ca o sursa de lumina care poate lumina chiar si un stadion, atunci cand este fericit.
Unu are un secret. Toti ceilalti au mai multe, dar niciunul atat de important ca cel al copilului cu nume de cifra. El a descoperit un taram nou in timp ce se juca. A gasit o oglinda care-ti arata nu cine esti, dar cine ai putea fi daca ai face pasii corecti in viata ta, pentru sufletul tau.
‘Oglinda triunghiulara/Cine sunt eu, cel care trebuie sa apara?’. Asa isi spunea mereu cand se privea in aceasta oglinda. Ce vedea ramane secretul lui, deocamdata.
In spatele fiecarei oglinzi este un spectacol. In universul pe care l-am descoperit impreuna cu Unu, chiar putem vedea dincolo de orice oglinda. Asa ne-am gandit sa aratam asta lumii intregi intr-un spectacol si ne-am gandit ca seara de 7 octombrie este nemaipomenita pentru a face asta. Unu spune ca Sala Polivalenta este un loc in care i-ar placea sa ajunga, asa ca acolo ne intalnim cu toata lumea.

(foto – garbo.ro)
Suntem in 2015, anul in care, atunci cand eram copii, viitorul parea de neatins, de netrait, de neinteles. Suntem in anul in care s-a descoperit o planeta-oglinda a Pamantului, anul in care Pluto a redevenit planeta si in care inteligenta artificiala devine ceva natural. Noi, oamenii, ce-am mai descoeprit in ultimul timp despre noi insine, fiecare privindu-se in oglinda sa? Eu cred ca orice oglinda este prea mica pentru universul personal de care suntem in stare.
‘Emotiile, gandurile, visurile si faptele sunt ca stelele si planetele. Trebuie sa se alinieze perfect pentru a crea liniste, putere, bucurie, adica viata.’, mai spune Unu.
Un Nou Univers se apropie sa iasa la lumina. Priveste atent. Priveste-te atent.
Toti pentru Unu si Unu pentru toti.

Leave a Reply