Premiile Gopo. ‘Ce face, frate, s-a dat pe rock?!’

Între muzică, film și teatru, puține sunt cele care le despart. Lumea românească ce le adună la un loc este destul de mică. Din fericire, dar și din păcate.

Luni, 28 martie, este o nouă ediție a Premiilor Gopo, iar printre nominalizați sunt mulți care au lucrat cu VUNK și sunt tare mândru, că au intrat în lumea noastră, fiecare aducând un plus evident la proiectele în care s-au implicat.

Tudor Giurgiu(De ce eu?) este regizorul cu care am lucrat la primele noastre clipuri -‘Independent'(director de imagine a fost Tudor Lucaciu, nominalizat și el pentru ‘Cea mai bună imagine’, cu filmul ‘Un etaj mai jos’), ‘Noi o scoatem la capăt’, ‘Langă inima vine inima ta’ și ‘Fermecată dansează’. Tot Tudor a făcut genericul filmului său de lung metraj, ‘Legături bolnăvicioase’, pe ‘Baladă pentru o minune’.

Cu Radu Jude(Aferim!) am lucrat o singură dată, la finalul lui 2005. La început de decembrie, noi ne-am gândit să lansăm piesa ‘Nopțile de vară’;) Radu a fost cel cu ideea clipului, pentru o piesă care s-a pierdut prea repede, după speranțele pe care ni le-am pus în ea. Ironia noastră de a cânta iarna despre vară n-a mers deloc;)

Corneliu Porumboiu(‘Comoara’) ne-a așteptat în biroul lui din zona Griviței, în iarna începutului lui 2012. Aveam de lansat DVD-ul concertului nostru, ‘VUNK la inălțime’ și voiam să-i facem un trailer, ca pentru un film de lung metraj. Din start i-am spus că vrem să fie ceva cu umor, în care să nu ne luăm foarte în serios, ci dimpotrivă, să ne auto-ironizăm. Am râs cu lacrimi la fiecare întâlnire cu el, la toate ideile pe care ni le-a porpus. Cea care a rămas este mai jos. A mai rămas și vorba ‘Ce face, frate, s-a dat pe rock?!‘. Trailerul s-a difuzat în Grand Cinema, iar lansarea dvd-ului s-a făcut cu o proiecție de gală, tot acolo.

Ana Maria Guran(‘Lumea e a mea’), este nominalizată la ‘Cea mai bună actriță într-un rol principal de lung metraj’ și la ‘Tânără speranță’. Ana Maria este prizoniera din clipul nostru lansat acum o lună și ceva, ‘Iubește-mă de tot’.

Personal, mă bucur de fiecare dată când văd că există nominalizări și la categoria ‘Cea mai bună muzică’, pentru că, încă, mulți regizori români refuză să comunice și prin muzică, așa că admir și apalud curajul celor care o fac.

Să se pună smokingurile negre, covorul roșu și statuetele aurii în mișcare;)

Leave a Reply