Lumea.

Câte din câte ai făcut până acum ai fi putut face, dacă nu avea cineva încredere în tine? Sau câte crede cineva că poate face singur?

Nu este vorba de neputință, de neajutorare sau de o dependență continuă față de cineva.

Este vorba de energia care se adună în jurul unor oameni care gândesc la fel, care cred în aceleași idei, în același limbaj. Este vorba despre bucuria care se transformă în emoție oferită mai departe. Este vorba despre generozitate, în esența ei.

Asta lipsește acum poate cel mai mult între oameni, generozitatea. Să oferi pentru că îți dorești tu mai mult decât cel care-ți cere.

Oamenii care știu să se recunoască între ei sunt cei care pot transforma poveștile în realitate și realitatea în poveste. Oamenii cred mai mult în povești decât în realitatea pragmatică. Să se facă știrile la televiziunile de știri sub formă de povești și oamenii vor fi mai atenți la ele. Atenți, nu speriați, cum încep să fie din ce în ce mai mulți, din ce în ce mai mult.

Am spus o poveste joi seara. Despre oameni. Despre temerile lor și cum acestea se adună și alcătuiesc un mare Nimic. Un Nimic care te oprește să crezi în cei de lângă tine, să îți ții promisiunile sufletului, să lupți pentru ceea ce iubești și să iubești omul care îți dă puterea să lupți.Până la capăt.

Am spus o poveste despre cum poți transforma o lume în care poate nu te regăsești într-un univers fantastic, pe un tărâm interior. Oceanul din noi așteaptă să fie explorat, să fie arătat și altora, pentru că așa cum Pământul este format mai mult din oceane, din apă, la fel și noi suntem mai mult suflet decât minte.

Am spus o poveste pe care, singuri, poate nu o puteam spune la fel de bine. Ne-au înconjurat oameni generoși, oameni care cred în povești. Le suntem recunoscători că ne-au făcut mai ușoară munca și că au pus umărul la realizarea spectacolului nostru.

Aqua Carpatica au fost printre primii care s-au urcat la bordul submarinului nostru. Le aplaud implicarea lor în toate proiectele în care susțin artiștii, nu doar pe noi acum.

Stalinskaya ne-au dat tăria (și la propriu și la figurat:), să ducem totul la capăt.

Celor de EuropaFM vreau să le mulțumesc aici nu doar pentru că ne-au fost parteneri și la acest spectacol, dar și acum și pentru Week-end-ul VUNK, pe care l-au avut pe post cu zece zile înainte de data concertului nostru.

Aztec Inflatables au creat, în timp record, caracatița uriașă de pe ‘Hai, mersi’, cea care întruchipa Nimic-ul, personajul negativ al poveștii noastre.

Paco Media, Dvils Print, DarkSide și mulți voluntari ne-au ajutat să punem în aplicare alte idei care au contribuit la atmosfera poveștii spusă în spectacol.

Publicul este tărâmul pe care vrem să-l cucerim de fiecare dată, pentru care scriem și povești și le punem în scenă.

El este adevăratul motor al submarinului nostru, el ne poate duce mai departe sau ne poate opri din drumurile noastre.

O să încercăm mereu să-l alimentăm cu emoții și energie să rămână mereu lângă noi.

Într-un alt articol, tot aici, o să povestesc și în imagini cum a luat viață acest spectacol și o să spun câteva secrete din ‘Secretul tău’.

Să crezi în povești nu este o copilărie, o joacă de copil. Este o chestiune de viață și de moarte. A spiritului tău.

„Stai liniștită, nu te speria,
Viața-i mai frumoasă dacă tu ești în ea.”

C.

Foto: Petru Ivu

Leave a Reply