Un week-end și zece ani.

Într-un mijloc de săptămână din luna mai a lui 2009 pregăteam, la o bere, filmarea primului nostru clip ca VUNK, „La orice oră”. Povestea clipului era legată de istoricul tuturor clipurilor noastre ca Vank, la 10 de la primul nostru clip ever, „Independent”.

Împreună cu regizorul lui, Cătălin Borozia(Boro) și producătorul Gina Stroian, ambii prieteni foarte apropiați de-ai noștri, eram siguri că ce urma să filmăm va fi foarte spectaculos, deși urma să fie o desfășurare destul de mare de decoruri, mai ales că ne doream să-l filmăm one shot(dintr-un singur cadru). Locația – subsolul unui teatru din bucurești, rezervată, închiriată prin contract semnat. Mai aveam două sau trei zile până al filmare, când aflăm că cei din conducerea teatrului s-au răzgândit și nu ne mai lasă să filmăm în spațiul lor. Fără acel spațiu pica tot scenariul, toată ideea, tot.

O altă bere sau două mai târziu, ne hotărâm sămeregm înainte și să păstrăm ziua de filmare, dar schimbăm complet scenariul. Altă locație de găsit, alți actori, alt echipament de închiriat, totul în aproximativ 48 de ore. Locațiile: cabinet medical și studiourile Castel Film. S-a filmat într-o vineri, s-a lansat într-o marți de 9 iunie.

Zece ani mai târziu, o altă zi de marți, tot în mai. Suntem la filmare. Ne despart un week-end și zece ani de la atunci. Piesa este „Mi-e dor de tine” și este primul single de pe următorul nostru album. Regizor este SAN(Sandu Anton), prieten al trupei și el. Locațiile: un bar și studiourile Kentauros.

Poveștile celor două clipuri sunt diferite și, totuși, au ceva foarte puternic în comun.

În general, mai toate clipurile au acea parte de play în care vezi artistul cântând piesa. Poate fi un spațiu neutru, poate fi un spațiu integrat în poveste sau poate să nu existe deloc. Sau orice altă variantă.

La exact zece ani distanța între ele, părțile de play ale trupei(și într-un clip și în celălalt) au aceeași amplasare, aceaași, cheie de lumină, aceeași încadratură.

Zece ani distanță. Trei băieți în trupă atunci. Acum suntem patru. Doi regizori. O singură idee.

 

Dar partea cea mai frumoasă este alta. Că nu ne-am dorit să iasă așa. Am observat asta abia după ce-am văzut clipul. Ar fi putut fi un moment în care am fi putut spune că am avut o idee foarte bună. Nu a fost așa. Habar n-am avut. Poate nici nu ar fi ieșit așa bine dacă ne-am fi propus.

Viața, universul ăsta, sunt niște strategi mai buni decât am putea fi, vreodată, oricare dintre noi. Câteodată, întâmplarea este un eveniment mai interesant și mai puternic decât ce provoci tu. Și, văd cu fascinație și nerăbdare pentru orice urmează în viața mea sau a noastră, că de cele mai multe ori suntem prea mici pentru-un univers așa mare.

Cu Boro am filmat „Prăjitura cu jeleu”, ” O ultimă dorință”, „Nebun după tine”, „Doar o noapte de-adio”, „Iubire cu împrumut”, „La orice oră”, „Dau alarma”.

Cu SAN am filmat ” Un nou univers”, „Iubește-mă de tot”, „Camera ei”, „Lume, lume” și acum „Mi-e dor de tine”.

Cam asta e, vorba aia:)

PS: Aici este și clipul „La orice oră”.

Leave a Reply