„O mie” are 15 ani.

Pe 1 martie 2003, apărea clipul piesei „1000”. Pe atunci eram VANK și nu știam că vom avea primul clip 3D românesc la această piesă, ultima promovată de pe albumul „În haine noi”.

Piesa, scrisă de Alex, i-a inspirat pe frații Mihai și Matei Filip să creeze de la cap la coadă clipul care avea să schimbe foarte mult și în bine povestea noastră.

Greierele-albină, personajul principal al clipului, a devenit extrem de iubit de copii, iar asta s-a regăsit în mod sigur în succesul piesei. Este exemplul de cântec care a devenit hit și datorită clipului.

Din câte țin minte, l-am arătat prima dată la Tonomatul DP2, în platoul lui Cătălin Măruță, care pe-atunci era la TVR 2.

Astăzi, pe 1 martie 2018, sunt 15 ani de când am lansat oficial acest cântec. Pentru a sărbători și mai frumos acest moment am invitat o fată cu vârsta de 15 ani să cântăm piesa împreună.

Eva Margina-Mileah s-a născut câteva luni mai târziu față de momentul lansării clipului, iar pentru mine este extrem de emoționant și interesant să poți pune poduri între generații, doar prin muzică. Aș putea să scriu cu creta albă pe tabla clasei, EVA + VUNK : EVUNK🙂

Pentru cine știe varianta originală a piesei, sound-ul piesei, în acest video, este schimbat complet, la fel și armonia piesei.

Și mai multe despre contextul în care a fost scris și lansat cântecul, atunci, în 2003, o să puteți vedea în documentarul nostru, „Jur să spun adevărul”, pe care îl vom lansa în vară.

Până atunci, să aveți o primăvară memorabilă!:)

 

 

Leave a Reply