Motive locomotive.

Pentru că-mi vine să îi conving pe toți că toate pleacă de la un gând. Și alea bune și alea rele. Gândul ăla aduce și alte gânduri, care aduc întâmplări.

Pentru că-mi vine să le strig tuturor, tăindu-le calea: “Orice ți se poate întâmpla! Mai ales cele mai frumoase lucruri! Și asta depinde mai întâi de tine!”

Pentru că am trăit pe pielea mea imposibilul: fericirea! De mai multe ori.

Pentru că m-am aliniat cu mine însumi. Mintea cu sufletul. Instinctul cu acțiunea. Încrederea cu așteptările. Dar nu știu exact cum de am găsit echilibrul ăsta câștigător. Am știut tot timpul că dacă reușesc să-mi fac echilibru între cine sunt, cine vreau să fiu și cine pot să fiu, o să trăiesc cele mai frumoase momente. Într-o zi, pur și simplu, m-am trezit alt om. Deodată. Și am știut exact ce trebuie să fac.

Pentru că atunci când mi-am găsit acest echilibru orice răspuns sau alegere erau mai firești ca oricând. Așa am amânat să facem în toamna asta concertul “Deja VU” de la Polivalentă, care era programat inițial cu câteva luni mai devreme, în primăvară.

Acum câțiva ani decizia asta ar fi fost imposibilă.

În decembrie 2018 am hotărât că nu vom face concertul în mai, ci în octombrie. Avea alt nume, alt concept.

Pentru că în câteva luni am scris cel mai bun album al nostru, “Domnul Portocaliu și Mașina timpului”. 

Dar nu pot demonstra asta. Însă o simt, o știu. Nu doar cel mai bun, dar și cel mai interesant al nostru.

Pentru că în și mai puține luni, adică două, am scris prima mea carte, “Deja Vu – 25 de ani de VUNK”. Dar mașina timpului poate face ca douăzeci și cinci de ani să încapă în două luni.

Pentru că am început să scriu cartea cu nouă zile înainte să se nască Cezar, frațiorul Zarei.

Pentru că tot conceptul concertului este legat de cel al albumului și al cărții și il au în comun pe Domnul Portocaliu.

Pentru că Domnul Portocaliu este soarele, prima mașină a timpului. El ne învață să trăim ifecare zi ca și cum ar fi singura zi.

Pentru că în decursul unei singure săptămâni am pus în scenă cel mai matur și spectaculos concert al nostru, am lansat albumul nou și prima mea carte și ne-am botezat băiețelul.

Pentru că în săptămâna în care Domnul Portocaliu a fost în centrul atenției, toată această săptămână a fost mai însorită ca niiciodată, pentru perioada asta a anului, fără niciun pic de ploaie sau nori.

Pentru că luna octombrie, prin cromatica sa, este Doamna Portocalie.

Pentru că nimic nu este întâmplător.

Pentru că toate pleacă de la un gând.

Pentru că viața este frumoasă.

De-asta am scris toate astea.

C.

 

Foto: Dragoș Alexandru Ivan

Leave a Reply